28 Nisan 2014 Pazartesi

Hafıza Devamlılık İster...



Geleceğe kalmasını istediğimiz her şey gibi hafıza da devamlılık ister. Biz de bunun farkında olduğumuz için çocuklarımızın büyüdüklerinde de hatırlayıp mutlu olacakları anları yaşamaları için gayret ediyoruz. Yol açık; belli başlı arkadaşlarıyla düzenli olarak bir araya gelip birlikte yapmaktan hoşlandıkları şeyleri farklı ortam ve imkanlarla tekrar ettirmek. Çocuklar en çok nelerden hoşlanır? Tabii ki gezmek, araştırmak, keşfetmek, tekrar etmek.
23 Nisan tatilini fırsat bildik ve çocuklarımızı 'pasif seyirci' olma durumuna düşürmeyerek en sevdikleri mekanlara götürdük. Bu yazıyı 'Çocukla İstanbul'da Gezilebilecek Yerler' başlığında da değerlendirebilirsiniz.
Adapark adıyla bilinen Bayrampaşa Şehir Parkı ulaşılabilirliği, faaliyet zenginliği ve çocuklara hürriyet sunabilmesi açısından bizim için oldukça cazip.



Parkın uzun yürüyüş parkuru, çocuklara özel aktivite alanları, havuz bisikleti, lunapark, mini hayvanat bahçesi, sebze yetiştiriciliği görsel bahçesi ve at biniciliği alanı mevcut. Hazırlıklı gidildiğinde çocuklarla sabahtan akşama kadar hiç sıkılmadan ama bol yorularak vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca yeme-içme faslını kendi imkanlarıyla geçiştirmek isteyenler için çardak tarzı piknik masaları da var.



Tuvaletleri temiz ve park genel olarak bakımlı diyebiliriz. Biz çok eğlendik ve çok yorulduk aslında ama yolda bir arkadaşımın haber verdiği 'Bilim Çocuk' dergisinin Nisan sayısında hediye ettiği hayal perdesini alıp kurmadan da rahat edemedik.




Akşam büyük bir hevesle hayal perdesinin kurulmasını bekledi çocuklar. Hatta ellerinden geldiğince hiçbir yardımı da esirgemediler :-) Babaanne ve dedelerini gönüllü (!) izleyici yapıp onlara özel 'tiyatro davetiyesi' hazırladılar. Ben nacizane sunuculuk yapıp program akışı belirledim derkeeeeennnn......
Şarkılar, şiirler, bilmeceler (arada gösteri yaptıklarını unutup didişmeler de oldu tabii ki) eşliğinde 'Aslan Kral- Oğulçe ve Aslan prenses-Amca kızı gösterilerini başarıyla tamamladılar. Hatta bir ara dedeleri 'onların kendisi tiyatro' diyerek sahneye bakmayı bırakıp kahkalar atıyordu. Bugünün tamamı eminim çocukların hafızalarında hiç silinmeyecek şekilde kaydoldu. Günler geçti hala dinliyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder