16 Şubat 2014 Pazar

Anne Karnından Beridir...

Oğulçemin altı aylıktan, kızçemin anne karnında olduğundan beridir arkadaşlık yaptıkları üç anne altı çocuk bir arkadaş grubumuz var. Büyüklerin arasında bir kaç ay, küçüklerin arasında ise gün farkı var. O kadar eski arkadaşlıkları.

Bu hafta sonu hep birlikte küçüklerin doğum günlerini kutladık. Ev sahibi arkadaşım ve kayınvalidesi çok lezzetli ikramları ve güleryüzlü evsahiplikleriyle ağırladılar bizi. Çocuklar vesile edilerek gerçekleştirdiğimiz buluşma aslında daha çok biz anneler içindi. Biz bekarlığımızdan bu yana çeşitli ortamlarda birlikte bulunmuş, bir sürü hikaye paylaşmış dostlarız çünkü. Birbirimizin hikayelerine dahil oluşumuz yabana atılmayacak kadar uzun yıllara dayanıyor çok şükür. Son yıllarımızda çocukların hastalıkları, evlerimizin mekansal olarak birbirine uzak düşüşü de bu çağda anlaşılamayacak şekilde ayıramadı bizi birbirimizden. 
İnsan için yaşanmışlıklar çok mühim değil mi aslında? Yani kendimizi çeşitli mecburiyetlerle kapatmak zorunda kalmasak, yaygın soğukluk atmosferinden kaynaklanan mesafeler koymasak aramıza... 
Ben çocukluk ve çocukluktan beri devam eden arkadaşlıkların önemini 30 yaşımdan sonra anladım. Bu sebeple çocuklarıma bu imkanı sunmak için elimden geleni yapacağım. 

Bizim gibi sizin de dostluğunuz daim olsun yavrularım...

2 yorum:

  1. Ne güzel bir gündü. Eşlerin çocukların birbiriyle anlaşabilmesi çok büyük bir şans bizim için. Özellikle İstanbulda insanlar birbirlerinden bu kadar kopmuşken kendi ailesi ile bile çeşitli bahanelerle bir araya gelemiyorken uzun yolları hiçe sayıp görüşebilmek ne güzel.
    Ev Sahibesi

    YanıtlaSil
  2. Efenim ne güzel bir rumuz bulmuşsunuz kendinize :-))

    YanıtlaSil